Adres:

1 Nolu Beşirli Mah. Eyüboğlu Cad. Adatepe Sok. Adatepe Cami Altı No: 11/B Ortahisar/Trabzon

Telefon:

0 (462) 221 22 61

Hasta Muayene ve Tedavi

Fizik muayene, vücudun ve vücut fonksiyonlarının, inspeksiyon (gözle), palpasyon (elle hissederek), perküsyon (parmaklarla vurarak) ve oskültasyon ile (stetoskopla dinleyerek) değerlendirilmesidir. Fizik muayene öncesinde hasta hakkında bilgi alınır.

Acil Yardım ve Müdahale

Tüm acil ve yaralanma durumlarında ALO 112 acil destek hattını arayınız. Herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren durumda, sağlık görevlileri gelinceye kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun kötüye gitmesini engellemek amacı ile olay yerinde TIBBİ-ARAÇ-GEREÇ olmadan yapılan İLAÇSIZ uygulamalardır.

Çocuk Aşıları

Bebekleri ve çocukları çeşitli enfeksiyonlardan ve hastalıklardan korumak için aşı en gerekli tıbbi yöntemlerden bir tanesidir. Aşılar öncelikle uygulandıkları kişileri çeşitli hastalıklardan korur ve toplumda çeşitli hastalıkların gelişip ilerlemesine engel olur.

Gebe İzlem

Gebeliğinizin sağlıklı bir şekilde devam etmesi ve gebelik sırasında oluşabilecek problemlerin erken dönemde tanınabilmesi ve önlenebilmesi için gebelik süresince doktorunuzun önerdiği aralıklarla takip edilmeniz gerekmektedir.

Bebek İzlem

Çocukların sadece hastalandıklarında veya bir yakınmaları olduğunda değil sağlıklı iken de doktor kontrolüne götürülmeleri gerekir. Sağlıklı çocukların düzenli kontrollere götürülmeleri büyüme ve gelişmelerinin değerlendirilmesi, karşılaşabilecekleri hastalıkların önlenmesi, yaşamlarını sağlıklı olarak sürdürebilmeleri açısından önemlidir.

Laboratuar Kan ve İdrar Tetkiki

Herhangi bir rahatsızlıktan dolayı muayene olduktan sonra, tanıya yardımcı olması için doktorunuz, kan tahlili yapılmasını isteyebilir. Hastadan alınan kanın içindeki maddelerin bir tıbbi tahlil laboratuvarında, miktar veya oranlarının ölçülmesi işlemi “kan tahlili”, “kan analizi” veya “kan tetkiki” olarak adlandırılır.

Aile Planlaması

Aile planlaması; eşlerin istedikleri zamanda, istedikleri sayıda çocuk sahibi olmaları veya kişisel isteklerine ve ekonomik olanaklarına göre çocuk sayılarını belirlemesi ve doğum aralıklarını istedikleri şekilde gerçekleştirmelerini sağlamaya yönelik yapılan çalışmalar.

15-49 Yaş Gurubu Kadın Sağlığı

Üreme sağlığı hizmetleri ve 15-49 yaş kadın izlemi hizmetlerinin amacı gebelik ve doğumla ilgili komplikasyonların en sık ortaya çıktığı 15-49 yaş nüfusta kişilerin sağlıkla ilgili gerekli izlemlerinin yapılmasını sağlamaktır. Üreme sağlığı sorunları ve hizmetleri süreklilik ve bütünlük içinde ele alınmalıdır.

Bağışıklama Hizmetleri

Aşı ile önlenebilen hastalıklar çocukluk dönemindeki hastalıkların önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Çok kolay uygulanabilen, ekonomik ve etkili bir yöntemle önlenebilen bu hastalıkların artık eliminasyonundan, eradikasyonundan söz edilmektedir.

Enjeksiyon - Pansuman

Steril ortamda, merkezimizde veya hastanın bulunduğu ortamda her türlü enjeksiyon (iğne) gerekli özen gösterilerek yapılmaktadır. Özellikle küçük çocuklarda bilindiği üzere yanlış yapılan iğnelerin nelere yol açtığı kamuoyunda bilinen bir gerçektir.

Gezici Sağlık Hizmetleri

Sağlık hizmetine ulaşımın zor olduğu belde, köy, mezra, uzak mahalleler ve benzeri yerleşim yerleri için gezici sağlık hizmeti planlanır. Aile hekimine gezici sağlık hizmeti için kayıtlı nüfusun sayısına göre yönetmelikte belirlenen hükümler kapsamında ziyaret sayıları ve saatleri belirlenir.

Yaşlı ve Özürlü Hastaların Yerinde Takibi

Yaşlıların ve bakıma muhtaç özürlülerin, yaşamlarını evlerinden ve sosyal çevrelerinden ayrılmadan sürdürebilecekleri sosyal desteklerin verilmesi için gerekli mekanizmaları kurmak, var olanları standardize etmek, uygulamaları takip etmek ve denetlemek.